Sofie tipsar!

Mina bästa tips inom mode och skönhet

Välkommen till Sofie tipsar! Hej, vad kul att ni har hittat hit till min sida! Jag tänkte börja med att berätta lite om mig själv och om vem jag är, så drar vi igång med tipsen en annan dag!

Mitt namn är Sofie ”Soffan” Ahlm och jag är 26 år. Jag kommer från Skåne, men för några år sedan flyttade jag till Stockholm där jag bor just nu tillsammans med min sambo och min katt. På fritiden tycker jag om att umgås med min familj och mina vänner. När jag får några minuter över bläddrar jag gärna i en modetidning, då jag brinner för både mode och skönhet.

Jag hoppas att ni vill fortsätta hänga här med mig!

I love basfärger!

Jag har alltid varit en person som älskar mönster och färger, men har insett att det ibland kan vara nästintill omöjligt att matcha. På senare tid har jag istället börjat köpa på mig massvis med baskläder. Gärna i färgerna grått, vitt och svart, men för att det inte ska bli alltför tråkigt piffar jag ibland upp det genom att var fjärde plagg är färgglatt! På så sätt får du en varierad garderob, som är lätt att matcha, men med visst färgstänk utan att det blir för mycket.

Ryggsäck!

Det är säkert många som himlar med ögonen redan när de läser rubriken, men är det något som är underskattat så är det ryggsäckar! En ryggsäck gör inte bara att du minskar belastningen från din rygg, den är även smidig och dessutom finns det många snygga varianter. Min absoluta favorit är från märket Sandqvist  som gör riktigt snygga ryggsäckar!

Hitta en bra primer

Efter att ha testat säkert ett 20-tal olika primers har jag äntligen hittat en som är riktigt bra. Ni kommer aldrig att tro mig, men just nu använder jag en after shave som primer! Jag fick tipset från Helen Torsgårdens blogg. Jag var väldigt skeptisk till en början, men en morgon när min primer var slut passade jag på att låna min pojkväns after shave. Jag blev chockad för sminket satt verkligen som en smäck hela dagen! Jag vet inte om det kanske skiljer sig mellan olika sorter, men den jag använde kommer från Nivea och är dessutom riktigt prisvärd. Du hittar den här.

Gör din egen ansiktsmask

Visste du att det är busenkelt att göra sin egna ansiktsmask? Du kan använda dig av lite vad som helst egentligen. Det jag tänkte tipsa om här har de flesta redan hemma i skafferiet eller kylskåpet.

Honung

Vill du ha mjukare hy? Då är honung det bästa alternativet! Det enda du behöver göra är att applicera honung på ditt ansikte. Vänta i 10 minuter innan du sköljer ansiktet i kallt vatten.

Banan

Blir dina bananer också bruna superfort? Om din hud behöver återfuktas kan du använda dina bruna (eller gula) bananer, så slipper du slänga dem. Mosa bananen med en gaffel och smeta ut i ansiktet och på halsen. Skölj av masken med kallt vatten efter 10 minuter.

Kaffesump

Använd din kaffesump och ge din hud ny energi! Blanda kaffesumpet med honung och smörj in ansiktet med massan. Skölj av med ljummet vatten efter 10 minuter. Ditt ansikte kommer få ny energi av kaffet samtidigt som honungen kommer ge en lugnande effekt. Resultatet blir mjukt och skönt.

Läs mer